Държавата ще дотира печатните издания

Държавата ще дотира печатните издания

Държавата ще дотира печатните издания

„Държавата ще дотира издаването на вестници през разпространението им“. Това обяви в началото на правителственото заседание днес премиерът Бойко Борисов.

„От 1 март разпространението на вестници се поема от пощите като ще бъде намалена отстъпката, която издателите дават на разпространителите, а бюджетът ще покрива загубата на пощите от тази дейност“, докладва решението на кабинета транспортният министър Росен Желязков.

Припомняме, че във вторник стана ясно, че „Български пощи" поемат изцяло разпространението на печатните издания в България от 1 март. Причината за това бе спирането на дейността на най-големия разпространител досега – “Национална дистрибуторска мрежа”, която беше свързвана с Делян Пеевски. През уикенда пък окончателно затвориха и павилионите на веригата „Лафка“, която също бе сред бизнесите на Пеевски.

„Водят се и преговори с кметовете местата на затворените павилиони „Лафка“ да бъдат отпуснати за репове, така че хората да има откъде да си купуват печатни издания“, обясни транспортният министър Росен Желязков. 

„Всяко едно печатно издание ще може да стига до сергията без посредник, въпреки че това ще ни струва дотация. Ще даваме пари за тази работа, но ще осигурим на всички печатни издания равнопоставеност“, коментира премиерът Бойко Борисов. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ