Екоминистърът прогнозира водна криза в Бургас догодина

Екоминистърът прогнозира водна криза в Бургас догодина

Екоминистърът прогнозира водна криза в Бургас догодина

Екоминистърът Емил Димитров изнесе притеснителни данни за водния сектор у нас. Той прогнозира водна криза през следващата година и алармира, че Бургас може да се превърне в "Перник 2".

"Бургас се приближава до водна криза, България се управлява от пиарите, Министерството на регионалното развитие и Министерството на земеделието, храните и горите воюват помежду си. Земеделците не си дават язовира. МРРБ не могат да започнат, защото земеделците не им дават документацията. Имаме гласувано решение на Министерски съвет преди два месеца, подписано от премиера, гласувано от всички министри. Някакъв си началник на кабинет в земеделието и зам.-министър не дават документите, за да се започне строителството. Цензурират премиера. Няма един метър изкопана тръба. На главата ми се качиха. Ще допуснем Южното Черноморие да стане залог на корпоративен интерес, кой да владее язовира, кой да си пробутва фирми и да усвоява пари. Едните не си го дават, другите не могат да започнат. Бургас се приближава и след 6 месеца ще бъде водна криза. Кметът на Бургас заема особено място в цялата ситуация. Особено място на зрител", каза министърът на околната среда и водите. 

По думите му всичките консултативни съвети са взели единонушдно решение, че в случай на трета година суша и потребление в стандартните размери и обеми, град Бургас ще остане без вода за питейно-битово водоснабдяване. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ