Елена Йончева не се притеснявала, че Добрев ще я съди

Елена Йончева не се притеснявала, че Добрев ще я съди

Елена Йончева не се притеснявала, че Добрев ще я съди

Елена Йончева не се чувства като политическия палач на Делян Добрев и не се притеснява, че ще я съди за клевета. Това заяви самата тя пред журналсти след двойно потвърденото с гласуване отхвърляне на подадената от Добрев оставка като депутат.

Два пъти гласуват оставката на Добрев, два пъти я отхвърлят

"Тази оставка е поискана от Бойко Борисов и това се потвърди сутринта.", заяви Йончева, визирайки изявлението на премиера на извънреден брифинг в Евксиноград, където той коментира оставката на Добрев като достоен морален акт.

Йончева обяви още, че не е изненадана от отхвърлената оставка на Добрев. "Активизирането в полза на Делян Добрев беше подкрепата на шайката.", отбеляза тя. Според нея структурите на ГЕРБ са били силно мобилизирани, тъй като "ако един човек от цялата схема "ГЕРБ" падне, значи и другите могат да паднат."

Моделът ГЕРБ не падна, но се пропука, обобщи Йончева. Тя вярва, че действията й за огласяване на роднински назначения в Хасково са постигнали резултат - "хората вече не се  страхуват да говорят. Борбата ми е срещу модела, не е срещу Добрев", обобщи тя.

"ГЕРБ са свикнали или очакват някакво покорство. Те не са свикнали много много да им се ровят в далаверата", коментира още депутатката и говорител на парламентарната група на Левицата.

В момента, в който им бръкнете в тези огромни, срамни далавери, веднага заплашват да ви съдят и очакват вероятно, ако вие не се уплашите, то други да се изплашат, отбеляза още тя.

Попитана дали се смята за политически палач на Делян Добрев, Йончева отговори: "Както виждам възходът на г-н Добрев продължава" .

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ