Ердоган: Турция има желание да сътрудничи на талибаните

Ердоган: Турция има желание да сътрудничи на талибаните

Ердоган: Турция има желание да сътрудничи на талибаните

Турция има желание да сътрудничи на талибаните, след като радикалното движение превзе властта в Афганистан, стана ясно от изявление на президента Реджеп Тайип Ердоган.

„Ние сме готови за всякакви видове сътрудничество, за да запазим мира на афганистанския народ, безопасността на турските граждани, живеещи в тази страна, и да защитим интересите на нашата държава“, заяви държавният глава за анадолската агенция, цитиран от ТАСС.

След като основната част от западния военен контингент бе изтеглена от страната, талибаните започнаха мащабна офанзива, за да установят контрол над Афганистан. На 15 август бунтовниците влязоха в Кабул и превзеха столицата за часове. Президентът Ашраф Гани се оттегли часове преди това, по думите му, за да избегна кръвопролития. Вчера стана ясно, че той и семейството му се потърсили убежище в Обединените арабски емирства.

Западните държави продължават и днес да евакуират гражданите си, докато талибаните не допускат до международното летище в Кабул местното население в опит да ги задържат на територията на страната.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ