Фалшиви бомбени заплахи срещу Путин в Санкт Петербург

Фалшиви бомбени заплахи срещу Путин в Санкт Петербург

Фалшиви бомбени заплахи срещу Путин в Санкт Петербург

Телефонни терористи са подали вчера сигнали за 50 взривни устройства, заложени по пътя на кортежа на руския президент Владимир Путин в Санкт Петербург, съобщи ТАСС.

Нито една от бомбените заплахи не е била истинска и не е повлияла на работния график на Путин, заяви говорителят му Дмитрий Песков. Путин е бил информиран за заплахите, но охраната му е взела всички необходимите мерки, отбеляза Песков.

Терорът започнал от сутринта. За кратко време руските служби получили около 60 сигнала за 50-ина бомби на различни места по президентския маршрут.

Песков уточни, че телефонните терористи засега не са открити, но някои от позвъняванията идвали от чужбина. Той обаче не се съмнявал, че рано или късно ще бъде установено кои са авторите на заплахите.

Телефонните терористи, заплашващи с взривове в Русия, звънят от чужбина с помощта на компютърни програми за спам ботове, съобщи вътрешният министър Владимир Колоколцев.

От 11 септември Русия е подложена на вълна от сигнали за бомби в училища, университети, търговски центрове и административни сгради. Наскоро бе съобщено, че досега има фалшиви заплахи срещу 2600 обекта из цяла Русия, заради които са били евакуирани над 1 млн. души.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ