Фандъкова: Готова съм да преговарям с десните партии

Фандъкова: Готова съм да преговарям с десните партии

Фандъкова: Готова съм да преговарям с десните партии

Йорданка Фандъкова даде публична заявка, че е готова да търси подкрепата на десните партии за втория тур следващата неделя.

Искам да благодаря на всички софиянци, които днес излязоха да гласуват. За мен това означава по-голяма отговорност. Днес София показа, че е дясна, заяви тя в първи коментар за изборните резултати. Данните към момента дават преднина към момента за досегашния градоначалник на столицата с около 9-10% пред основния съперник за поста, Мая Манолова. Структурата на вота към момента според социологическите агенции показва, че около 84% ог хората, дали гласа си за Фандъкова днес / около 35% от всички гласували в София/ са привърженици на коалицията ГЕРБ-СДС. При Манолова също се очертава много ясен партиен вот - около 70 % от нейните гласоподаватели са от БСП.

Фандъкова поздрави за представянето третия и четвъртия за кметското място в София Борислав Игнатов от Демократична България и Борис Бонев, независим кандидат и представител на гражданската организация "Спаси София" и обяви: "Готова съм да преговарям с десните партии!"

Вярвам във волята на софиянци, в тяхната интелигентност и прагматизъм. Вярвам, че те не могат да бъдат лесно манипулирани, когато става дума за подмяна, а не за промяна, обобщи тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ