ФБР повторно оправда Клинтън за имейлите, Тръмп й обеща разследване до дупка

ФБР повторно оправда Клинтън за имейлите, Тръмп й обеща разследване до дупка

ФБР повторно оправда Клинтън за имейлите, Тръмп й обеща разследване до дупка

Няма доказателства за престъпление в новата серия имейли, която ФБР разследваше, заяви с писмо до Конгреса директорът на бюрото Джеймс Коми, цитиран от информационните агенции.

След като в разгара на кампанията ФБР атакува бившия държавен секретар задето е използвала частния си имейл за служебна кореспонденция, в последните часове преди изборите бюрото обяви, че не е променило препоръката си Клинтън да не бъде привличана под съдебна отговорност.

Екип на ФБР е проверил голям брой електронни писма, изпратени или получени от Хилъри Клинтън в качеството й на държавен секретар, отбелязва Коми.

"Щастливи сме, че този въпрос е решен", заяви директорът по комуникациите в щаба на Клинтън, Дженифър Палмиери.

Противникът й в президентските избори Доналд Тръмп обаче реагира бурно: "Хилари Клинтън още дълго ще бъде разследвана за многобройни престъпления срещу нацията ни, народа ни, демокрацията ни. Най-вероятно това ще завърши с наказателен процес".

Пред привърженици в Минесота милиардерът се закани, че ако стане президент, ще продължи разследването. Той коментира, че сега Клинтън е под закрилата на „нагласена система“ .

"Хилъри Клинтън е виновна. Тя знае това, ФБР знае това, хората знаят това и сега е ред на американския народ да раздаде правосъдие в избирателните урни на 8 ноември", заяви Тръмп.

Самата Клинтън няколко пъти заяви, че възобновяването на разследването на ФБР по служебната й кореспонденция като държавен секретар ще потвърди невинността й. Тя дори призова ФБР да публикува цялата информация за проучените имейли.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ