Франция с възможни санкции срещу убийците на Хашоги

Франция с възможни санкции срещу убийците на Хашоги

Франция с възможни санкции срещу убийците на Хашоги

Френският президент Еманюел Макрон предупреди саудитския крал Салман, че Франция, в координация със свои партньори, може да предприеме действия срещу виновниците за убийството на журналиста Джамал Хашоги, предаде Ройтерс.

В телефонен разговор с крал Салман, Макрон е изразил дълбокото си възмущение и е поискал обстоятелствата около смъртта на Хашоги да бъдат разкрити напълно, съобщи Елисейският дворец, предава БТА.

В същото време, след телефонен разговор между британския премиер Тереза Мей и крал Салман, Мей е заявила, че обяснението на саудитския крал за смъртта на журналиста Джамал Хашоги не звучи достоверно, съобщиха от "Даунинг стрийт" 10.

"Премиерът заяви, че сегашното обяснение не заслужава доверие, така че се запазва спешната необходимост да се установи точно какво се е случило. Тя настоятелно призова Саудитска Арабия да сътрудничи с турското разследване и да осигури прозрачност за резултатите. Важно е всички факти да бъдат установени", заяви говорител на Мей, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ