Ген. Атанасов: Убеден съм, че Борисов е наредил ареста на Нено Димов

Ген. Атанасов: Убеден съм, че Борисов е наредил ареста на Нено Димов

Ген. Атанасов: Убеден съм, че Борисов е наредил ареста на Нено Димов

„Убеден съм, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил ареста на Димов, а прокуратурата е действала на принципа „помогни на другарчето“. Това е с цел временно отпушване на общественото напрежение. Когато няма вода – ето ви зрелище“. С тези думи лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов коментира пред bTV ареста на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Според ген. Атанасов жителите на Перник са станали жертва на двата вота, които се проведоха миналата година – избори за Европейски парламент и за местна власт. Проблемът бил замитан, за да не повлияе на изборните резултати.

„В настоящото Народно събрание няма политическа воля за сваляне на това правителство. Страхът на Борисов е от обществено недоволство и протести, които могат да свалят кабинета. Затова е този рязък ход – хвърляме една жертва на хората“, каза още ген. Атанасов. 

Лидерът на ДСБ обяви още, че Димов е станал жертва на своя кариеризъм.

„Нено Димов напусна ДСБ, след това мина през други политически сили, бих казал, че той в някакъв смисъл е жертва на своя кариеризъм“, каза още ген. Атанасов и припомни, че в кабинета „Борисв 3“ Димов е влязъл от квотата на ВМРО. 

Припомняме, че до задържането на Димов се стигна, след като екоминистърът в оставка беше обвинен в умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник. В петък той подаде оставка, която разписа от ареста. Тя бе приета от премиера Борисов и предстои да бъде гласувана от Народното събрание. Според прокуратурата Димов е бил информиран многократно за намаляващия обем вода в язовир „Студена", но въпреки това е позволил на „Стомана индъстри" и „Топлофикация" да я ползват за промишлени цели в продължение на две години.

Министърът на околната среда и водите в оставка Нено Димов остава за постоянно в ареста, постанови Специализираният съд в събота. Съдът аргументира решението си с това, че Димов попречи на събирането на доказателства и да повлияе на свидетели, ако излезе на свобода. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран съд на 16 януари.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ