ГЕРБ имали информация за готвена нова "костинбродска афера"

ГЕРБ имали информация за готвена нова костинбродска афера

ГЕРБ имали информация за готвена нова "костинбродска афера"

Имаме информация в аванс, че съвсем скоро ще има опити за нова афера, подобна на тази преди няколко години в Костинброд - това заяви Томислав Дончев на пресконференция на ГЕРБ след окончателните резултати от изборите. "Имаме вътрешна информация за това", поясни той.

Томислав Дончев разкритикува опозицията, че са превърнали местните избори в парламентарни и заостри вниманието върху ново поолитическо, по думите му явление . "Ставаме свидетели на нов политически феномен - политически джендаризъм... Това е да си скриеш кандидата, пребоядисаш, издигнеш от инициативен комитет.", заяви той.

От щаба на управряващата партия отчитат напредък в резултатите в сравнение с предишните местни избори, проведени през 2015 г.

"Електоралната картина след първия тур - съотношението ГЕРБ:БСП е две към едно. ГЕРБ печели в 163 от 265 общини в цялата страна и увеличава общинските си съветници с 80 в цялата страна, а те са 1807 в цяла България", коментира областният координатор на ГЕРБ в София и председател на предизборния щаб на партията Цветомир Паунов

ГЕРБ се структурира като алтернатива на всички партии, гласи анализът на председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова "Неоспорим факт е, че ГЕРБ повишава броя на общинските съветници и в така наречените смесени региони. В Хасково ще имаме 17 общински съветници повече в различните общини. В Силистра 7 общински съветници повече, в Шумен 6. В Кърджалийска област с един повече в сравнение с 2015”, отбеляза тя и подчерта, че в традиционно смятаната за червена крепост Смолянска област БСП се очертава като трета политическа сила.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ