ГЕРБ обяви, че управляващите са готови за диалог с лицата на протеста

ГЕРБ обяви, че управляващите са готови за диалог с лицата на протеста

ГЕРБ обяви, че управляващите са готови за диалог с лицата на протеста

ГЕРБ осъжда опитите за затваряне на възлови кръстовища в столицата, обяви народният представител от ГЕРБ Александър Ненков на брифинг пред централата на партията. И обясни, че жената, която бе нападната тази сутрин от Петър Кърджилов на Орлов мост, не е член на ГЕРБ, така че не става въпрос за провокатор от партията. В момента двамата се намират в Първо районно управление на СДВР. 

"Уважаваме правото на всеки един да протестира, ние също сме го правили, но никога не е било за сметка на другите граждани. Не може малцинството да определя какво да се случва за сметка на мнозинството. Затварянето на ключови столични кръстовища, е с цел да се предизвика полицията. Ние няма как да се съгласим, че това е един мирен протест. Тук говорим за блокиране на един милионен град. А чувам, че се говори за блокиране на магистрали и искам да ви кажа, понеже се стремим за по-добре развита демокрация от нашата, това не съм го виждал никъде по света", добави Ненков. 

По думите му, управляващите са готови за диалог лице в лице с лицата на протеста. Такива обаче досега не били излъчени, така че дори при добро желание на премиера Борисов да се срещне с тях, това няма как да се осъществи. 

"Сега с кой да преговоря правителството, с кой да се срещне премиера. На нас сега ни е по-лесно да направим избори, но това ще е абдикация от властта. Трябва да си довършим мандата, забравяме хубавите неща, които се случиха", коментира Ненков. 

На въпрос на журналисти до кога хората ще търпят бездействието на властите, Ненков заяви: "Не очаквайте, че държавата ще излезе с водни оръдия и БТР-и и ще търси някакъв конфликт, да ги разчиства. Апелирам към хората с палатките, че това не е разумен начин на диалог. Ако те имат някаква своя визия, има други, които имат друга визия. Не вярвам, че в момента разумът говори, че трябва да отидем в такава криза, от която не се знае какъв е изходът. Държава без работещ парламент, който да гласува закони. Без агресия и само с диалог". И настоя да се спазва закона и тези, които го прекрачват, да получат заслуженото си - глоби и санкции. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ