ГЕРБ сезира международните наблюдатели за акции срещу техни активисти

ГЕРБ сезира международните наблюдатели за акции срещу техни активисти

ГЕРБ сезира международните наблюдатели за акции срещу техни активисти

ГЕРБ сезира мисията на международните наблюдатели от ОССЕ за противоконституционни действия от страна на служебния кабинет, съобщи партийното ръководство на извънреден брифинг днес. Поводът са полицейските акции от последните дни във връзка с организацията на предсрочните избори тази неделя.  

"МВР арестува като на 9-ти септември. Тежко въоръжени и маскирани нахлуват и брутално тарашат домовете само на симпатизанти и членове на ГЕРБ. Всичко е по анонимни сигнали и доноси. Слагат се белезници и се извеждат показно хора в цялата страна само защото са от ГЕРБ.", заяви бившият премиер и лиде р на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тома Биков заяви, че има стотици случаи "на полицейски произвол, директно координиран от Бойко Рашков." Той изброи няколко конкретни примера на задържане на местни партийни активисти в Поморие, област Пловдив, Шумен, които са били арестувани за 24 часа и освобождавани след това "без обвинения и без представяне на нито едно доказателство". Биков цитира и случаи на "привикване на разпит кандидат от листата на ГЕРБ, нахлуване в търговски обекти, собственост на сина на кмета на община Козлево, нахлуване в бизнес център, собственост на българо-американски гражданин, разпитване на служители дали са присъствали на предизборно мероприятие на ГЕРБ, привикване на разпити на двама кметове в Констинбродско без да им се каже по какви причини и с какви доказателства, директна помощ за ДПС в Кърджали с набедяване на Цвета Караянчева за оказване на натиск без никакви доказателства, нахлуване в дома на организационния секретар на ГЕРБ в Козлодуй, Ангел Владов". 

По никакъв начин няма да спрем това, което правим. "Големият проблем е, че изборите в България вече са опорочени - от Бойко Рашков, който действа под ръководството на Румен Радев", заяви още Биков. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ