"Времето изтича като пясък!" - Главният прокурор поиска незабавни, още по-радикални мерки

Времето изтича като пясък! - Главният прокурор поиска незабавни, още по-радикални мерки

"Времето изтича като пясък!" - Главният прокурор поиска незабавни, още по-радикални мерки

Радикални решения, колкото и крайни да изглеждат те, отговорност на държавата за взимане на твърди и адекватни и навременни мерки тук и сега -  за това призова главният прокурор Иван Гешев, който заедно с представители на работодатели и на адвокатурата присъства на обсъждането в правната комисия на парламента на първото четене на предложения от ГЕРБ проектозакон за мерките по време на извънредното положение, обявено от Народното събрание на 13 март, съобщи БНР.

С мерките се променят поредица от закони и се налага мораториум върху някои от процесуалните срокове.

Още вчера Гешев поиска по-радикални мерки, а днес на заседанието на правната комисия главният прокурор нарече законопроекта на управляващите „крайно демократичен“, който вчера може да е бил адекватен, но от днес вече не.

„Времето ни изтича като пясък“,  каза Иван Гешев, като добави, че въз основа на информацията, с която разполага, вече не е сигурен дали времето ни не е изтекло.

Радикални решения, колкото и крайни да изглеждат те, отговорност на държавата за взимане на твърди и адекватни и навременни мерки тук и сега -  за това призова още обвинител номер едно.

Според него трябва да спрат екскурзиите в чужбина, международните превози на хора, движението на хората между градовете, а проблемите на междуградския транспорт трябва да бъдат огледани. Обяви се и за поставянето на Банско под карантина.

Освен за режим на почти военно положение, главния прокурор призова и да се организира режим за производствено самозадоволяване вътре в рамките на страната, както вече се случвало в други държави.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ