Хаджигенов: Отказваме да участваме във Фейсбук република

Хаджигенов: Отказваме да участваме във Фейсбук република

Хаджигенов: Отказваме да участваме във Фейсбук република

„Отказваме да участваме във Фейсбук република, в телевизионна република, в шоу република. Мерси. Това е нещо, срещу което се борим 12 години, няма да го допуснем отново. Това е решението на коалиционния съвет.“ Това заяви пред БНР адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри, вън!“.

„Няма как да твърдиш, че сме парламентарна република в началото на промоцията си и че следваш конституцията, след което чисто по диктаторски, все едно от джипката, само че от офиса, мяташ нещо във Фейсбук. Парламентът закриваме ли го? Тези избори не бяха ли парламентарни и тяхната цел не бе ли избора на парламент, който да работи по смисъла и рамките на закона. Явно не“, добави той.

Той заяви, че има няколко версии за подхода на „Има такъв народ“, като първата е, че те не искат да управляват и че ще гонят мнозинство на нови избори. Хаджигенов каза, че ако е на мястото ГЕРБ би подкрепил това правителство.

Запитан имат ли от „Изправи се! Мутри, вън!“ интерес Слави Трифонов да се провали и какво идва после, Николай Хаджигенов посочи, че „може би идва истинската демокрация“. „Това  което наблюдаваме в 45 НС с „Има такъв народ“ и наблюдаваното сега не е демокрация и не кореспондира по никакъв начин с нея“, уточни той.

По думите му Слави Трифонов и ИТН са успели резултативно да оберат вота от протеста, но това не ги прави протестни. „Но използването на този вот по този начин е неприемливо“, добави  Хаджигенов.

Той не изключи възможността да се стигне до правителство с третия мандат.

Хаджигенов очаква в определен момент ДПС да гласуват срещу Иван Гешев и за правосъдна реформа.

„ДПС е най-умният политически играч у нас. Въпрос на време е да се еманципират, вече нямат нужда от Гешев“, заяви той. Според него „те много отдавна нямат нужда от бухалка – ако им я оставим, те ще си я имат, защото една такава бухалка винаги е полезна за ползване“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ