Хилари Клинтън може да стане посланик на САЩ в ООН при Байдън

Хилари Клинтън може да стане посланик на САЩ в ООН при Байдън

Хилари Клинтън може да стане посланик на САЩ в ООН при Байдън

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън  обмисля включването на Хилари Клинтън в своята администрация, като се очакванията са бившия държавен секретар да бъде новият американски посланик в ООН, пише британският в. „Идипендънт“.

Клинтън, която бе кандидат за президент на демократите през 2016 г., изгуби надпреварата от настоящия държавен глава на САЩ Доналд Тръмп. Според „Вашингтон пост“ тя е едно от имената, които се обсъждат като потенциален избор за тази роля.

Байдън вече започна да сформира работната си група за борба с пандемията, като през идните месеци той ще трябва да обяви и членовете на своя кабинет. Тези дискусии протичат преди самият Тръмп да е признал поражението си в президентския вот, като републиканецът продължава да се придържа към твърденията, че изборите са белязани от мащабни измами, без обаче да дава доказателства за това.

Екипът на Байдън проучва потенциални кандидати за висши длъжности в неговата администрация от месеци. По отношение на Клинът, източниците на „Вашингтон пост“ казват, че потенциалното и назначение „ще бъде начин Байдън да подчертае значимостта на тази позиция в неговата администрация, както и че назначаването й там ще повиши престижа на самата ООН в момент, когато глобалното сътрудничество и ролята на САЩ на световната сцена намаляват“.

В сряда Байдън избра опитният съветник Рон Клейн за шеф на своя кабинет.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ