Хората на ДПС са пометени от тази власт, твърди Йордан Цонев

Хората на ДПС са пометени от тази власт, твърди Йордан Цонев

Хората на ДПС са пометени от тази власт, твърди Йордан Цонев

„Хората на ДПС са пометени от тази власт. Няма нито един назначен човек от ДПС". Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев по повод твърденията на опоненти и протестиращи, че партията му управлява, заедно с ГЕРБ.

„Кадри на ключови постове бяха изгонени, само защото са членове на ДПС. Какви глупости говорят тези хора?", запита Цонев.

Той коментира и независимостта на съдебната система. „Независимостта е важно условие за правилното й функциониране. Законодателството, което приехме, предвижда отчетност на главния прокурор на всеки 6 месеца. Първият такъв е след 10 дни. Приемаме препоръките на Венецианската комисия и европейските доклади, претворяваме ги в законодателство и не даваме време да видим дали механизмите са правилни. Веднага ще ви дам пример. ВСС се раздели на две. Колко време функционира той, че веднага го нападнаха? Когато говорим за реформа в съдебната система, трябва да сме наясно, че е нужно време, за да видим дали тя действа”, каза още Цонев.

Той направи коментар и по темата с политическата криза у нас. „Войната между Борисов и Радев започна междуличностно. Тогава предупредихме, че това ще доведе до институционална война, която ще разклати държавността, ще отслаби доверието в институциите и ще доведе до политическа криза. Това е цитат от наша констатация, направена преди три години. Можете ли да си представите колко рано ДПС е видяло потенциала на конфликта?", попита той.    

Относно аферата „Апартаментгейт” Цонев заяви, че не разсъждава извън контекста на доказателствата. „Да коментираш неща, които вършат следствия, прокуратура, съд, означава да си влязъл в детайлите, а аз не съм. Откога вярваме на Цветанов? Той е известен с лъжите си. Няма нищо вярно в думите му”, добави той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ