Христо Иванов не вижда трагедия в скорошни нови избори

Христо Иванов не вижда трагедия в скорошни нови избори

Христо Иванов не вижда трагедия в скорошни нови избори

“Демократична България” няма да подкрепи отправеното в социалните мрежи предложение от премиера Бойко Борисов за съставяне на експертен кабинет с хоризонт до края на 2021 г. Това каза съпредседателят на обединението Христо Иванов в предаването “Лице в лице” по Би Ти Ви.

Той припомни решението на коалицията да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и БСП. „Ние няма да подкрепим никаква форма на участие на ГЕРБ и ДПС във властта. Когато това се случи се надявам, че всички останали формации, които се явиха с това обещание на изборите, ще си задържат думата. Страната ще се освободи от едно бреме“, коментира Иванов, и добави: „Имаме много ясно записано в коалиционното споразумение, че не можем да подкрепим управление с мандат на БСП“.

Ако Слави Трифонов вземе мандат и предложи някаква конструкция, която може да издържи, "ние ще се отнесем към това с уважение и внимание”, заяви още лидерът на ДБ, но и призна, че е „силно скептичен“, че това ще се случи и "най-вероятно" вървим към нов парламентарен вот. 

Според него хората не бива да се плашат от тази хипотеза и да я възприемат като трагедия.

“Дайте да не се плашим от демокрацията и от това да питаме хората за решения. Този парламент успя да въплъти в себе си решимостта на хората да гласуват против Борисов”, каза Иванов и добави, че при подготовката на бъдещ вот при нормални условия, каквито сега липсваха, хората ще решат на кого да дадат мандат. Той напомни, че “Демократична България” вече има подготвени законопроекти, сред които промени в Изборния кодекс, реформа в съдебната власт и регулаторите и др.

На въпрос за днешния призив на Корнелия Нинова към "Има такъв народ", Демократична България и "Изправи се! Мутри вън" да спрат заедно предстоящо решение на правителството за отлагане с 10 години на плащането на концесионните такси за летище София Христо Иванов отговори, че водената от него коалиция ще използва всички възможности в парламента, "за да осветим тази сделка и всички решения в полза на кого се взимат”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ