И педагозите стават политически неутрални

И педагозите стават политически неутрални

И педагозите стават политически неутрални

Със 123 гласа "за", 63 "против" и 14 "въздържал се" Народното събрание прие на първо четене промените в Закона за предучилищното и училищното образование. С променените разпоредби в системата на предучилищното и училищното образование изрично се забранява осъществяването на политическата и партийна дейност.

"Лицата, заемащи длъжност на педагогически специалист, както и лицата, заемащи длъжностите директор, заместник-директор, при изпълнение на своите функции са длъжни да са политически неутрални и не може да налагат идеологически и политически убеждения", предвиждат приетите текстове. 

Срещу промените в хода на дискусията категорично "против" се обявиха народните представители от ГЕРБ-СДС и "Възраждане". "За" приемането на текстовете подкрепа заявиха депутатите от управляващо мнозинство - "Продължаваме Промяната", "Има такъв народ", "БСП за България" и "Демократична България". От ДПС заявиха, че ще "се въздържат" на първо четене и ще предложат промени между двете четения на законопроекта. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ