"Няма такава държава" не мина и на втора инстанция

Няма такава държава не мина и на втора инстанция

"Няма такава държава" не мина и на втора инстанция

Молбата за регистрация на партията на Слави Трифонов "Няма такава държава" беше отхвърлена и от Върховния касационен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Висшите магистрати мотивират отказа с нарушаване на Закона за политическите партии, според който политическите партии не могат да използват в своите символи герба или знамето на Република България. Прието е, че символът на партията по начина на словесното му описание в Устава й – „отворена човешка длан в син цвят, в която са интегрирани цветовете бяло, зелено, червено“, допълнително изяснен с негово графично изображение, не опровергава породеното от вида му съмнение, че е използвано националното знаме.

Припомняме, че през декември Софийски градски съд също отказа регистрация на партията. Тогава мотивите на съдебния състав бяха два - името и емблемата на партията, в която има вградено българското знаме. Тогава Трифонов заяви, че ще обжалва и „ако следващата инстанция потвърди това безумно и незаконно решение", ще регистрира нова партия – с друго име и с други цветове.  

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ