И Янаки Стоилов призовава да се приеме актуализацията на бюджета

И Янаки Стоилов призовава да се приеме актуализацията на бюджета

И Янаки Стоилов призовава да се приеме актуализацията на бюджета

Призовавам парламента най-после да приеме поне един закон - този пакет за актуализация на държавния бюджет. Това заяви в ефира на БНТ служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов. 

Той определи връчването на третия мандат като най-конфликтната и финална фаза на този процес по връчването на мандатите за съставяне на правителство. "При него е определен както срокът, в който трябва президентът да предостави мандата на избрана от него парламентарна група - 7-дневен и в същия срок да се върне мандата като успешно или неуспешно реализиран", обясни проф. Стоилов. 

Относно проверките в затворите служебният министър на правосъдието каза, че е установено, че стандартът на българския затворник е "доста висок". 

"Проблемът има две страни - и двете заслужават значително внимание - едната се отнася до обществените поръчки, за това до колко рационално се използват влаганите средства, тъй като там отиват голяма част от най-големите ресурси, които се отделят в рамките на бюджета на министерството на правосъдието", каза Янаки Стоилов. 

Според него, един от недостатъците на нашата съдебна система е, че тя не винаги достатъчно добре и на достъпен език обяснява своите практики. "Съдебната власт трябва да обяснява своите актове, така че хората да разберат какво означава това и защо е постановено едно решение", продължи той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ