ИТН се регистрира само за парламентарните избори

ИТН се регистрира само за парламентарните избори

ИТН се регистрира само за парламентарните избори

"Има такъв народ" се регистрираха в ЦИК за изборите на 14 ноември. Партията обаче ще се яви само на парламентарните избори и няма да излъчи свой кандидат за президентските.  

"Резултатът ще е такъв, какъвто решат българските избиратели", коментира зам.-председателят на партията Тошко Йорданов след като заедно със секретаря на ИТН Виктория Василева внесоха 3700 подписа за регистрацията на партията в ЦИК за вота през ноември. 

Той коментира социологическите проучвания, според някои от които те вече няма да са първа политическа сила. "Човек не може да се ядосва на някой, който греши. Може само да се забавлява с резултатите", каза Тошко Йорданов. 

На въпрос боят ли се от ИТН от новата формация на Асен Василев и Кирил Петков, Тошко Йорданов отговори: "Появата на нови формации е нещо прекрасно за българския политически живот. Това е демокрацията. Как може някой да се страхува от това. В следващия парламент с ДПС и ГЕРБ е абсурдно да имаме каквито и да е взаимоотношения, контакти, подкрепа. С всички останали, които влязат, особено що се отнася до "Демократична България" и предполагам новата формация, е логично да бъдем партньори, защото целите ни са едни и същи. Сега дали ще има разум, защото в миналия парламент нямаше, предстои да видим. Всички партии, без нас, говорят едни неща преди избори, а след това правят други. Когато дойде реалността след изборите, тогава всички ще трябва да се съобразим с нея".

Относно намерението на Асен Василев да съди Йорданов за казани от него думи от трибуната на НС, той коментира: "За думите от трибуната бих го помолил да прочете чл. 69 от Конституцията".  

"Българският политически живот е отражение на нашите мечти, желания, намерения, фантазии, страхове, надежди, неприязън, отвращение, участие, дистанция и какво ли още не. Всъщност, българският политически живот е отражение на самите нас. Колкото и тривиално да звучи, е точно така. В парламента и в българския политически живот има различни хора. И лоши хора, и добри хора, и глупави, и умни, и морални, и неморални, като всички нас. Точно колкото могат да се разберат хората, живеещи в един блок, в един квартал, в един български град, точно толкова могат да се разберат и депутатите в българския парламент. И да казвам, че не е хубаво, то просто си е така, и за това е по-добре нищо да не казвам. Освен това, че правя, каквото зависи от мен и колкото мога. Стремя се да постъпвам правилно и последователно. А и в крайна сметка демокрацията е прекрасно нещо, защото съдбата ни зависи от всички нас. Желая ви мъдрост, сила и успех", написа лидерът на партията "Има такъв народ" Слави Трифонов. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ