ИТН кани всички на консултации, освен ГЕРБ

ИТН кани всички на консултации, освен ГЕРБ

ИТН кани всички на консултации, освен ГЕРБ

„Има такъв народ“ ще покани на консултации за сформиране на бъдещо правителство всички парламентарно представени партии с изключение на ГЕРБ. Това заяви от кулоарите на парламента депутатът Станислав Балабанов, цитиран от „24 часа“.

Срещите ще се провеждат в Народното събрание, а писмата до парламентарните групи ще бъдат изпратени скоро. Очакванията са преговорите да се състоят през идните дни – петък, събота и неделя. Така в тях ще бъдат включени не само определяните като партии на протеста „Демократична България“ и „Изправи се.бг! Ние идваме!“, но и БСП и ДПС.

„Ще разговаряме за всичко това, което изпълва със съдържание думата консултации и по конкретните неща, които иска да направи в управлението на страната „Има такъв народ“, обясни за bTV Филип Станев.

Вчера официално бе открит 46-ият парламент на страната, като скоро се очаква да започнат и консултациите при президента Румен Радев. Първият мандат ще бъде връчен на първата политическа сила след изборите на 11 юли – „Има такъв народ“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ