Иванка Тръмп с кабинет в Белия дом

Иванка Тръмп с кабинет в Белия дом

Иванка Тръмп с кабинет в Белия дом

Иванка Тръмп ще получи собствен кабинет в Белия дом. Освен това тя ще има и достъп до секретна информация без да е член на правителството, съобщават американските медии.

Иванка Тръмп ще получи кабинет на втория етаж в западното крило на Белия дом, непосредствено до кабинета на старшия съветник Дина Пауъл, посочва Тhe Washington Post. Тя обаче няма да получава заплата и няма да заема официална позиция, твърди адвоката й Джейми Горлик. "Ще продължавам да давам на баща си откровени предложения и съвети както съм правила това през целия си живот, като доброволно ще следвам всички правила на етиката на държавен служител", обяснява Тръмп своята роля в Белия дом.

Иванка Тръмп нееднократно е присъствала на срещите на високо равнище, включително на тази с канадския премиер Джъстин Трюдо и германския канцлер Ангела Меркел. Съпругът й Джаред Къшнър вече бе официално назначен за един от главните съветници на президента.

Консултативната юридическа служба на Белия дом е одобрила подхода за специфичното назначаване на Иванка Тръмп в Белия дом.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ