Избираме на втори тур кметове на 105 общини, 441 кметства и 31 района

Избираме на втори тур кметове на 105 общини, 441 кметства и 31 района

Избираме на втори тур кметове на 105 общини, 441 кметства и 31 района

Балотаж за избор на 105 кметове на общини, 441 кметове на кметства и 31 районни кметове се провежда в цялата страна днес. В София, освен за кмет за голяма община, избори текат и за кметове на 22 от общо 24 района.

Изборният ден започна в 7.00 ч. и официално приключва в 20.00 часа. В този период  агитацията абсолютно забранена. Абсолютно забранено е и под каквато и да е форма и начин да се обявяват и резултати от допитване до общественото мнение за изборите 24 часа преди приключването на изборния ден.

Според утвърдените от ЦИК избирателни списъци правото си на глас следва да упражнят общо 6 227 901 гласоподаватели.

Вотът ще се смята за валиден, ако сте гласували само за една партия или коалиция, като поставите знак Х или V в кръгчето с неговия номер с химикал, пишещ със син цвят. Квадратчето "Не подкрепям никого" за първи път ще присъства в бюлетината за местни избори и ще заема последното място в нея.

На изборите не се допуска гласуване с шофьорска книжка или задграничен паспорт. Хората с непълни, заличени или сгрешени адреси имат избирателни права и ще могат да гласуват, като ще бъдат дописвани в избирателните списъци. Има населени места с променени имена на улиците, така че те се разминават с адресите в личните документи. Тези хора ще попълват декларация, че не са гласували на друго място.

При местните избори няма секции извън страната. На тези избори няма да има и машинно гласуване в нито една от секциите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ