Избраха членовете на първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество

Избраха членовете на първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество

Избраха членовете на първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество

Избраха членовете на първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество, който е консултативен орган към Министерския съвет. Одобрени за участие във вота бяха 379 неправителствени организации, а избирателната активност в електронното гласуване е 75%. 

Участниците имаха възможност да гласуват в полза на 14 организации, включително за своята, чрез уеб базираната електронна платформа https://voting.government.bg. Изборната комисия одобри за кандидат-членове на Съвета 123 граждански организации в обществена полза. 

Най-много гласове да излъчат свой представител в Съвета за развитие на гражданското общество получиха Българският център за нестопанско право – 178 гласа, Българският дарителски форум – 126, „Работилница за граждански инициативи“ – 108. Останалите неправителствени организации, класирани за състава на Съвета, са „Светът на Мария“, „Български фонд за жените“, Сдружение „Асоциация на европейските журналисти – България“, Фондация „Заедно в час“, Сдружение „Български червен кръст“, Българският Хелзинкски комитет, „За нашите деца“, „Асоциация на парковете в България“, „Българска асоциация за алтернативен туризъм“, Асоциация „Родители“, „Карин дом“. 

Списъкът на гласувалите и на класираните организации е публичен на електронната платформа. Предстои класираните организации да излъчат представителите си за участие в Съвета за развитие на гражданското общество.  

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ