Изненада от ВМРО - ще подкрепят ветото върху Изборния кодекс

Manager News

ВМРО ще подкрепи наложеното днес от президента Румен Радев  вето върху Изборния кодекс, както и евентуалните промени за преференциите, внесени от ГЕРБ. Това обявиха от партията на Красимир Каракачанов на пресконференция в централата на партията.

От ВМРО напомниха, че те са призовали държавния глава да наложи това вето, защото позицията на партията е била винаги за запазването на преференциите и избор на нова ЦИК.

Държавите в Европа и в ЕС премахват всякакви видове машинно или електронно гласуване, за да гарантират сигурността на вота, казаха от ВМРО.

По-рано днес, лидерът на "Атака" и на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров също обяви, че депутатите му ще подкрепят ветото на президента Радев.

Така две от трите партии в малката коалиция ще се противопоставят на партньорите си от голямата коалиция ГЕРБ в този вот. За отмяна на ветото със сигурност ще гласуват ГЕРБ и ДПС. А партията, от която най-много се очаква да застане зад Радев в такива моменти - БСП, отказаха да уважат призива му и да се върнат в пленарна зала поне за гласуването на ветото.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ