"Изправи се! Мутри вън!" и "Българските патриоти" се регистрираха в ЦИК за изборите

Изправи се! Мутри вън! и Българските патриоти се регистрираха в ЦИК за изборите

"Изправи се! Мутри вън!" и "Българските патриоти" се регистрираха в ЦИК за изборите

Днес в Централната избирателна комисия продължава регистрацията за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Документите си за предстоящия вот внесоха от "Изправи се! Мутри вън!" както и от новата коалиция "Българските патриоти", в която влизат ВМРО, "Воля" и НФСБ.

"Изправи се! Мутри вън!" внесоха 6000 подписа в ЦИК, като по думите на председателя на коалицията Мая Манолова подписите са събрани от граждани в София и структурите им в страната.

"Нарастването на доверието към "Изправи се! Мутри вън!" предизвиква нашите опоненти да стрелят срещу коалицията. Слава Богу, с халосни патрони. Един печеливш формат няма защо да бъде променян. Ще влезем в парламента с повече депутати", заяви тя.

Междувременно "Българските патриоти" внесоха точно 6333 подписа за регистрация на коалицията си в ЦИК, предаде БНТ.

Новото патриотично обединение внесе документите в комисията без лидерите на трите партии, след като по-рано стана ясно, че те няма да фигурират в депутатските листи. Вместо тях това направиха Юлиан Ангелов, Пламен Христов и Борис Ячев.

"Разчитаме на успех, обществото има нужда от стабилно патриотично обединение“, заяви Борис Ячев при внасянето на подписите. По думите на колегата му Юлиан Ангелов ролята на патриотите в следващия парламент щяла да бъде "да не допускат да бъдат продадени българските интереси". Според "Воля" сдружаването между трите партии е ярък пример за държавническо поведение.

Крайният срок за подаване на заявления за регистрация в Централната избирателна комисия е 17:00 часа на 26 май.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ