Кабинетът одобри 100 млн. лева допълнително за безлихвени кредити

Кабинетът одобри 100 млн. лева допълнително за безлихвени кредити

Кабинетът одобри 100 млн. лева допълнително за безлихвени кредити

Правителството одобри 100 милиона лева допълнително по Програмата за безлихвени кредити за хора, загубили работата си заради пандемията. Кабинетът направи и промени в програмата за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на микро, малките и средните предприятия. Изпълнението им е възложено на „Българска банка за развитие” АД, съобщиха от правителствената информационна служба. 

С решението бюджетът по програмата за гарантиране на безлихвени кредити за хората, загубили работата си в Covid кризата се увеличава от 200 на 300 милиона лева. Допълнителните 100 млн. лева се пренасочват от свободния ресурс по Програмата в подкрепа на ликвидността на малките и средни предприятия, засегнати от ограничителните мерки заради пандемията.

Така кабинетът смята да отговори на нуждата от увеличаване на средства по програмата, както и на продължаващото активно търсене на безлихвени заеми пред търговските банки-партньори. 

Българската банка за развитие може да прилага гъвкав подход при управлението на парите и при нужда да преразпределя средства между бюджетите на двете програми до размера на финансовия ресурс от 700 милиона лева. 

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ