Какво се случва с Цветанов? Изпълкомът на ГЕРБ казва утре

Какво се случва с Цветанов? Изпълкомът на ГЕРБ казва утре

Какво се случва с Цветанов? Изпълкомът на ГЕРБ казва утре

Утре е Денят Х за политическата съдба на Цветан Цветанов, стана ясно от коментар на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, направен във Варна по повод скандала с апартаментите на властта.

"Политическото решение относно господин Цветанов ще е факт след заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ утре и завръщането на Цветан Цветанов от Съединените щати", каза тя. Караянчева коментира версиите, които се появиха днес, че се очаква Цветанов да напусне парламента, но да остане шеф на предизборния щаб на ГЕРБ. Цветан Цветанов замина на няколкодневно посещение в Щатите малко след като се разшумя историята със сделката за нов, луксозен апартамент в сграда на "Артекс" и оттогава пази мълчание. През това време министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката   Красимир Първанов, които също се оказаха клиенти на "Артекс", подадоха оставки. Оставката на Цачева предстои да бъде гласувана и от парламента.

"В момента няма такова решение. Политически ще излезем с позиция, когато мине Изпълнителната комисия и когато си дойде господин Цветанов от Щатите. Това ще стане утре. Аз не съм член на Изпълнителната комисия. Усилено навлизаме в предизборна кампания и това показва точно компроматите, които излизат точно сега, неща, които са се случили преди една година.", коментира Караянчева и попита: Защо точно сега излизат? " За съжаление, такъв е стилът на предизборните кампании в България, ако се върнем години назад. Ние нямаме какво да крием, но за съжаление виждам, че господин президентът се е съсредоточил само върху ГЕРБ и за него друга партия не съществува. Президентската институция все пак трябва да бъде неутрална или, когато говори, трябва да говори в общ план за всички", отбеляза още тя.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ