Канада окончателно отменя визите за българи и румънци на 1 декември

Канада окончателно отменя визите за българи и румънци на 1 декември

Канада окончателно отменя визите за българи и румънци на 1 декември

Канада окончателно отменя визите за българи и румънци от 1 декември тази година, съобщава btv.

Преди това, от 1 май частично ще бъдат отменени визите за гражданите, които в последните 10 години са имали канадска виза и онези, които в момента имат валидна неимигрантска виза за САЩ. Те ще трябва да попълнят само електронно разрешително за пътуване (еТА). Облекчението ще важи единствено за пътуващите със самолет и преминаващите транзитно през канадски летища.

Всички останали граждани ще имат нужда от виза за посещение, ако влизат за първи път или повторно в Канада с кола, автобус, влак или кораб, включително и пътнически кораб. Това изискване обаче отпада окончателно на 1 декември. Тогава ще остане единствено изискването за попълване на eTA.

eТA е валидно за срок до пет години и позволява на пътуващите да летят или да преминават транзитно през Канада колкото често желаят, за краткосрочен престой (обикновено за непрекъснат период до 6 месеца) да учат, да преминават транзитно, за посещение или за бизнес. В повечето случаи, eTA се издава в рамките на минути от подаването на молбата.

"Канада цени особено много партньорството си с България", коментира Кевин Хамилтън, посланик на Канада в България. "Опростяването на процедурите за пътуване насърчава по-доброто разбиране и създава повече възможности за засилване на нашите жизненоважни междучовешки, бизнес и туристически връзки."

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ