Кандидатът на Тръмп за министър на труда бе принуден да се оттегли

Кандидатът на Тръмп за министър на труда бе принуден да се оттегли

Кандидатът на Тръмп за министър на труда бе принуден да се оттегли

Номинираният от Доналд Тръмп министър на труда Андрю Пъздър, оттегли кандидатурата си след разкритието, че е наел нелегална имигрантка за прислужница.

Предприемачът, собственик на верига за бързо хранене, е първият кандидат на Тръмп, който не бе утвърден за поста, отбелязва Би Би Си.

След внимателно обмисляне на ситуацията и обсъждане със семейството ми, взех решение да оттегля кандидатурата си за министър на труда, се казва в официалното изявление на бизнесмена и подчертава, че продължава да подкрепя новия президент и екипа му.

Пъздър загуби подкрепата на няколко сенатори-републиканци, когато призна, че нелегална имигрантка е работила за него в продължение на 5 години.

Милиардерът бе критикуван също така заради изказвания за жените и служителите във веригата ресторанти, които притежава.

Сенатската комисия коментирала и издание на тв шоуто на Опра Уинфри от 1990 г., в което бившата жена на Пъздър, Лиза Фирщайн, била представена като жертва на домашно насилие, въпреки че през януари тя изпратила специално писмо в Сената, че бившият й съпруг никога не е упражнявал домашно насилие. Двамата са разведени от 1987 г.

Срещу Пъздър имало жалба от служители в неговите ресторанти,  които твърдят, че не са получавали заплати и се оплакват от сексуално насилие на работното място.

Кандидатът за министър на труда бе критикуван и заради използването на фотомодели по бикини за реклама на веригата му ресторанти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ