Каракачанов: Битката за избора на нов главен прокурор е в центъра на скандала на „Апартаментгейт”

Manager News

Целта на скандала „Апартаментгейт“ не са местните избори, а битката за избора на нов главен прокурор. Това заяви пред bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Направи се опит да бъдат ударени и хора от съдебната система, за които се говореше в обществото, че са потенциални кандидати”, коментира Каракачанов, като допълни, че заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил косвена жертва.

Според вицепремиера всичко е започнало от Цветанов, за да се събуди общественото мнение, тъй като там темата с апартаментите е стара и известна.

„Малко се превръща в лов на вещици – щом си на някакъв пост и трябва едва ли не трябва да живееш в колиба. Всеки нормален гражданин иска да живее по-добре.“, коментира Каракачанов, като поясни, че за него е по-важно дали някой използва служебното си положение, за да придобие облаги, и дали доходите, с които са придобити тези облаги, са законни.

Според лидера на ВМРО скандала „Апартаментгейт“ няма да се отрази на управляващата коалиция, тъй като правителството си върши работата добре.

По отношение на ситуацията с напрежението в Габрово, Каракачанов заяви, че не приема младежи с качулки, боксове и ножове да протестират срещу циганската престъпност като нападат полицията.

„Протести, за да принудиш институциите да направят нещо и да вкарат политика по темата – да, но да пиеш 5 ракии, да сложиш качулката, да извадиш тоягата и да налиташ на полиция или на беззащитни хора, не го приемам”, каза вицепремиерът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ