Комитетът на Манолова ще иска касиране на изборите

Комитетът на Манолова ще иска касиране на изборите

Комитетът на Манолова ще иска касиране на изборите

Инициативният комитет на Мая Манолова ще иска касиране на изборите за кмет на София. Това заяви пред БНР председателят на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Манолова като независим кандидат, Никола Вапцаров. По данни от 100% обработени протоколи в ЦИК от тази сутрин Йорданка Фандъкова печели в София с 49,98% от вота срещу 45,13% за Мая Манолова.

„Убедени сме, че има манипулиране на вота, което се доказва първо с множеството сбъркани протоколи, после с множеството сигнали – над 25 сигнала за купуване на гласове, също така фактът, че социологическите агенции още от сутринта, в деня на изборите, нарушиха изборното законодателство и бълваха статистики, които бяха супер обезкуражителни и нереалистични, в това число и медии. Още от сутринта те бълваха 15-18% разлика и така се запази през целия ден, което обезкуражи много хора и манипулира реално резултата на изборите“, каза той в предаването „Преди всички“ на програма 

"Ще търсим съмишленици за касирането на изборите най-вече в обществото. Ще се опитаме да докажем това наше твърдение първо в съда и второ – пред гражданите“.

Индиректно на обвиненията на ИК на Манолова отговори вицепремиерът Томислав Дончев. В интервю за Нова телевизия той заяви, че няма данни за грубо опорочаване на изборния процес. Дончев подчерта, че намерението за искане на касиране на изборите в София не ги притеснява, защото, цитирам, "Това е от компетенциите на съда".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ