Корнелия Нинова: Борихме се сами срещу досегашното управление

Корнелия Нинова: Борихме се сами срещу досегашното управление

Корнелия Нинова: Борихме се сами срещу досегашното управление

Преди 5 години точно тук ние назовахме досегашния модел на управление така: „паралелна държава на задкулисието и народ, поробен от свои“. И започнахме своята битка, бяхме сами и не беше лека. Това обяви във встъпителната си реч за откриване на 47-ото Народно събрание лидерът на БСП в оставка, Корнелия Нинова.

„Тогава посочихме и най-големите си врагове и те не бяха ПП ГЕРБ. Най-големите ни врагове бяха страхът и апатията, отчаянието на хората, че нищо не може да се промени“, каза тя.

Според Нинова коалиция „БСП за България“ влиза в новия парламент с 3 приоритета:

  • Промяна на „досегашния модел на управление, възстановяване на държавността и конституционните принципи на разделение на властите“
  • Превеждане на държавата през кризите с грижа за хората
  • Активна проевропейска външна политика с ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост на България

„Преди една година хиляди български граждани излязоха на площадите, преодолели този страх, и поискаха промяната“, каза още лидерът на столетницата и посочи „три прости неща“, в които се състои тази промяна – закони, приети с грижа за хората, а не в нечий интерес, контрол върху прилагането на законите, както и справедливо правосъдие за нарушителите.

„Ние, от „БСП за България“, имаме едно предимство – натрупахме опит в изстрадалите ни петгодишни битки с предишния модел на управление и затова сме наясно какво трябва да се направи стъпка по стъпка“, каза Нинова. Тя подчерта, че партията е готова и с антилобистка законодателна програма.

Според нея България е изправена пред три кризи – здравна, икономическо-енергийна и социална. „Трябва да проявим разум и мъдрост да не допуснем четвърта – политическа, ако не съставим устойчиво мнозинство и редовен кабинет“, предупреди председателят на социалистите.

Освен това тя подчерта и темата за приемането на новия бюджет. „Всичко, с което сме се ангажирали, трябва да бъде облечено в числа. Тези числа изразяват политики и ние ще положим всички усилия това да стане максимално бързо. Искаме да си свършим работата докрай, искаме да се погрижим за хората“, поясни Нинова и увери депутатите, че „БСП за България“ са „предвидими и разумни“.

„Ще бъдем социалния стълб и гаранта за стабилност на България“, завърши тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ