нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Корнелия Нинова: БСП работи за сваляне на това правителство, то е вредно!

Снимка: Официална фейсбук-страница на Корнелия Нинова - председател на Българска социалистическа партия

„Лъжи и манипулации са твърденията, че БСП влиза в договорки и задкулисие да крепи правителството. Ние работим за сваляне на това правителство. То, освен безхаберно и некомпетентно, вече е вредно за България“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна на първото за годината заседание на Народното събрание.

„Започваме и тази сесия с криза, с поредната правителствена криза – девета смяна на министър, близо половин милион българи са с режим на вода, стохиляден град е изправен пред избора хляб, работа или вода. Народът плати стотици милиони за безводие и мръсна вода. България е превърната в сметище на света. Международната и българска мафия печели милиони на гърба на българския народ. Висши държавни служители и изпълнителният директор на НЗОК заговориха за източване на Здравната каса. Министър и заместник-министър правят лобистко законодателство. Тол системата е отложена отново и е застрашена да се провали. Животновъдството е застрашено. Чумата се завърна. Предупреждават ни, че ще расте цената на хляба. В много общини се повишават местни данъци и такси“, заяви Корнелия Нинова, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Това са фактите. Защо стигнахме до тук?“, запита Нинова и посочи отговорът: „Защото в продължение на 10 години управлението на ГЕРБ приема закони в името на печалбата на малцина“.

Корнелия Нинова е категорична, че управляващите вкарват държавата от криза в криза, вместо стабилност и развитие, има хаос и застой. Тя призова другите партии, въпреки различията си, да се обединят и да работят заедно за сваляне на кабинета. 

„Нека се опрем на тях, на жизнените сили на българския народ, защото имаме една обединяваща идея – да сменим това управление и да променим България и живота на българите. Възможно е да го направим, но не просто да вземем техните постове, а за да гарантираме икономически растеж, стабилност и благополучие на българския народ“, каза още Нинова. 

 

 

 

 

още по темата
още от Политика