Корнелия Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост

Корнелия Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост

Корнелия Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост

Изпълнителното бюро на БСП предлага на Националния съвет Елена Йончева за водач на листата за европейските избори. Това е обявила лидерът на БСП Корнелия Нинова в реч пред съпартийците си на пленума, цитирана от пресцентъра на партията, предава БТА.

"Елена обобщава образа на човек, който се бори за справедливост и свобода - две основни европейски ценности и ценности на БСП. Тя не само има най-много номинации на конференциите, но привлича и избиратели извън партията, което бе многократно заявено от хора, които не са част от партията или нейните традиционни поддръжници", е посочила Нинова. "Елена съчетава в себе си качествата на политик и журналист, който освен борбата с корупцията, отстоява и свободата на словото и независимата журналистика", смята лидерът на БСП. 

"В България сме на прага не просто на поредните европейски избори. Пред нас има възможност, реална възможност, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и БСП", е коментирала Корнелия Нинова. И е посочила - "нашата цел е победа на европейските избори, предсрочни парламентарни и спечелването им". 

"За мен водачеството на листата не е самоцел, за мен е важно да има силна листа, която да работи като екип и да постигне победа на изборите", коментира Сергей Станишев. Според него днес трябва да се намери решение, което да позволи БСП ясно да покаже, че отива да печели тези избори, а не да решава вътрешнопартийни въпроси.

По думите на Станишев, въпросът не е Станишев или Йончева ще водят листата, а ще може ли Националният съвет да излезе след пленума обединен за водене на кампанията и печелене на изборите. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ