Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Корнелия Нинова: Интеграцията на Западните Балкани е пътят за развитието на Европа

100

Снимка: Мениджър Нюз

Ние сме опозиция на управлението и често имаме остри спорове с правителството, но по председателството на Съвета на ЕС и неговите приоритети, в частност Западни Балкани, сме единодушни, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата на левите лидери и министър-председатели от ЕС и Западните Балкани.

Нинова е посочила, че управляващи и опозиция заедно са изготвили общата позиция на българския парламент и заедно работят в комисиите по този въпрос.        

„Интеграцията на Западните Балкани е пътят за развитието на Европа, път за стабилност, за мир в региона, за икономически просперитет и социални блага. Радвам се, че Алексис Ципрас, Зоран Заев и Еди Рама са трима премиери от нашето политическо семейство и им желая успех. Вярвам, че Гърция и Македония скоро ще решат спора за името. Имате подкрепата ни, още повече че по време на управлението на БСП България влезе в ЕС, познаваме добре процесите, през които трябва да се мине, така че сме готови с всичко, което можем да помогнем“, каза лидерът на БСП.    

„Надяваме се, че и следващата държава председател и по-следващата ще приеме този приоритет, така че процесът,  който започва в София, да продължи и да доведе до успех“, заяви Нинова.

още от Политика
19
Събота
Януари