Красавица скочи от модата в политиката на Тръмп

Красавица скочи от модата в политиката на Тръмп

Красавица скочи от модата в политиката на Тръмп

28-годишна бивша моделка стана директор по комуникациите на Белия дом – четвъртият от встъпването на Доналд Тръмп в длъжност през януари.

Хоуп Хикс изпълняваше длъжността след напускането на Антъни Скарамучи, който се задържа на поста само 10 дни.

Тя работи отдавна за Тръмп, известен със слабостта си към красавици. Беше директор по стратегическите комуникации на президента, а преди това – прессекретар на предизборния му щаб. Смята се за един от най-верните му хора, отбелязва Би Би Си.

Била е модел, включително на Ралф Лорън, сменя попрището, когато става пресаташе на модната къща на Иванка Тръмп.

Като директор по комуникациите на Белия дом работата й ще е да формулира посланията, които администрацията изпраща, макар и работата да не бъде толкова видима като на прессекретаря на Тръмп Сара Сандърс.

Първите реакции на акредитираните журналисти в Белия дом бяха оплаквания, че на Хикс й липсват опит и образование за тази работа. Тя не е част от естаблишмънта, но пък безценното й качество е, че президентът й се доверява, коментира кореспондентът на Би Би Си.

Бившият финансист Антъни Скарамучи, който бе назначен на 21 юли, веднага се озова в окото на скандал заради нецензурни оценки пред репортери по адрес на двама колеги – началника на администрацията, също вече бивш – Рейнс Прибъс, и за съветника на Тръмп Стив Банън.

Прибъс и прессекретарят Шон Спасър напуснаха след назначаването на Скарамучи, а малко след това ги последва и той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ