КРИБ благодари на Горанов за финансовата стабилност в България

КРИБ благодари на Горанов за финансовата стабилност в България

КРИБ благодари на Горанов за финансовата стабилност в България

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България изпрати благодарствено писмо до бившия финансов министър Владислав Горанов за приноса му към гарантиране на финансовата стабилност на страната и подобряване на бизнес средата.

От организацията отчитат също и ключова роля и заслуга на Горанов за това България да стане част от валутно-обменния механизъм ERM II и напомнят, че той е бил първият български финансов министър, който председателства Икономическия и финансов съвет (Екофин) по време на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Организацията дава висока оценка за приноса на Горанов за гарантиране на финансовата стабилност и сигурност в страната и за подобряване на бизнес средата през годините, за консервативната финансова политика, за балансираните бюджети, и същевременно за увеличението на минималните пенсии, на минималната работна заплата, на учителските заплати, както и за икономическия растеж преди извънредното положение. От КРИБ изразяват благодарност за пакета от мерки, насочени към облекчаване на негативните последствия от извънредната обстановка през последните месеци върху бизнеса и икономиката на страната.

Това е първата позиция в подкрепа на Горанов, откакто бе поискана оставката му.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ