Оставка и по върховете на БСП, Кристиан Вигенин се оттегля като шеф на предизборния щаб

Оставка и по върховете на БСП, Кристиан Вигенин се оттегля като шеф на предизборния щаб

Оставка и по върховете на БСП, Кристиан Вигенин се оттегля като шеф на предизборния щаб

Кристиан Вигенин обяви, че се оттегля като председател на Националния предизборен щаб на БСП. "Резултатите от изборите вече се изясниха, макар да не са окончателни. Не постигнахме целите си. Оттеглям се като председател на Националния предизборен щаб. Благодаря на колегите от щаба, работиха усърдно и сърцато, към тях не бива да има никакъв упрек!", написа той във Facebook.

Вигенин добавя, че неговият анализ относно изминалите парламентарни и президентски избори ще сподели първо на партийните форуми, които предстоят. 

Той благодари на всички хора, които вчера са гласували, както и на избирателите, които са подкрепили "БСП за България". "Топъл поздрав и на всички активисти и кандидати, с които работихме неуморно в кампанията в Пловдив и Ямбол. Горе главата, за униние  място няма, борбата за по-добър живот за всеки българин продължава! И не забравяйте, имаме още работа - в неделя предстои балотажът между Румен Радев и Анастас Герджиков!", пише още Вигенин в социалната мрежа. 

Междувременно говорителят на служебния кабинет Антон Кутев и дългогодишен ръководен кадър в БСП излезе с призив към социалистическата партия да поиска оставката на лидера си Корнелия Нинова заради изборните резултати. "Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да си я подаде. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена. Решенията на Нинова вече нямат никакво значение", коментира той с пост във Фейсбук. Кутев смята, че оттеглянето на Нинова е първото и задължително условие за оцеляването на партията. С такъв призив излезе и евродепутатът Елена Йончева.„Поражението е тежко и избирателите ни го казаха три пъти... Няма лидер на европейска партия, който при подобен унищожителен резултат да не си подаде оставката“, отбелязва Йончева. 

Самата Нинова заяви още снощи на първия партиен брифинг след изборния ден, че въпросът за оставки в БСП не е на дневен ред.  

„Не сме обсъждали въпроса за оставки. Личен акт е, но е и акт на отговорност. Смятате ли, че в този момент, в който трябва да се прави правителство, да се прави бюджет, можем да си позволим да хвърлим партията в този въпрос“, каза тя.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ