Македония: ВМРО-ДПМНЕ не успя да състави правителство

Македония: ВМРО-ДПМНЕ не успя да състави правителство

Македония: ВМРО-ДПМНЕ не успя да състави правителство

Партията на македонските албанци Демократичен съюз за интеграция няма да участва в коалиция с победителите в парламентарните избори ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски, съобщи агенция "Новости".

Албанската формация не е успяла да вземе решение за коалиция в определения от закона срок, съобщи нейният пресаташе Буяр Османи.

На изборите на 11 декември ВМРО-ДПМНЕ спечели 51 депутатски места в 120-местния парламент, а опозиционният Социалдемократически съюз - 49 мандата. Останалите мандати бяха разпределени между албанските партии.

На 9 януари македонският президент Георге Иванов даде на ВМРО-ДПМНЕ мандат за съставяне на правителство, който имаше 20-дневен срок, който изчете в полунощ.

Дискусиите в щаба на Демократичният съюз за интеграция продължиха да последния момент, но без да стигнат до решение за коалиция с ВМРО-ДПМНЕ, нито със социалдемократите.

Липсата на споразумение за коалиция беше потвърдена и от ВМРО-ДПМНЕ. Според законодателството, лидерът на партията Никола Груевски трябва да върне мандата на президента.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ