Манолова няма да напуска комисията за проверка на кабинетите на Борисов

Манолова няма да напуска комисията за проверка на кабинетите на Борисов

Манолова няма да напуска комисията за проверка на кабинетите на Борисов

Мая Манолова няма да подаде оставка като председател на 18-членната временна парламентарна комисия за ревизия на управлението на кабинетите на Бойко Борисов. Това потвърди самата тя в ефира на bTV.

„Аз изпълнявам ангажимент към българските граждани и ще продължа да го изпълнявам. Следващите, които ще проверим, ще бъдат Министерският съвет“, коментира Манолова, след като вчера тя и други членове на комисията, представители на партиите „Има такъв народ“, „Демократична България“ и БСП, влязоха в централата на „Булгартрансгаз“, за да поискат дружеството да предостави документите, свързани с изграждането на газопровода „Балкански поток“. Случаят предизвика извънреден брифинг на ГЕРБ, по време на който депутатът Тома Биков поиска оставката на Манолова.

Лидерът на „Изправи се! Мутри вън!‘ обясни, че изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ я е поканил да се срещнат. „Аз реших, че е по-почтено да отидем заедно с представители на парламентарните групи в комисията по ревизията… Бяхме поканили и представителите на ДПС и ГЕРБ, но те имаха, очевидно, други ангажименти“, поясни тя.

„Комисията още не е започнала своята работа. Ние сме задали 100 въпроса на дружествата и на секторите, които ще проверяваме“, каза още Манолова.

„Нашето посещение там беше, за да изразим нашето намерение да си свършим работата. Народните представители имат право да посещават държавна институция, това е 100% държавно дружество“, допълни тя.

„Истеричната реакция на ГЕРБ навява единствено и само усещане, че тези хора са гузни, че има какво да крият. Наистина не разбирам какъв беше проблемът да кажат, че в определения срок или два дни след срока ще представят исканите документи в електронен вид“, поясни Манолова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ