Манолова: Партиите на протеста няма да подкрепят кабинет на БСП

Манолова: Партиите на протеста няма да подкрепят кабинет на БСП

Манолова: Партиите на протеста няма да подкрепят кабинет на БСП

Слави Трифонов каза ясно собствените си аргументи, като каза, че е невъзможно дългосрочно управление. Ако питате мен, имаше място за разговори, за кабинет със списък от задачи, с ясно поставени цели, с кратък хоризонт. Това заяви пред NOVA лидерът на „Изправи се Мутри вън!” Мая Манолова по отношение на решението на „Има такъв народ“ да върне веднага мандата за съставяне на правителство.

„България е в тежка социално-икономическа криза и има теми, които очакват спешно и незабавно решение“, посочи Манолова.

По думите й от „Изправи се Мутри вън!” биха подкрепили правителство на промяната, но не и такова на БСП.

 „Нека да е ясно за  председателят на БСП Корнелия Нинова, че ако внесе кабинет в парламента, няма да получи подкрепа от „Има такъв народ”, „Демократична България”, или „Изправи се Мутри вън!”, това вече публично е заявено. Тя може да очаква гласовете евентуално на ГЕРБ и ДПС. Трябва да е ясно на българските граждани, че внасянето на такъв кабинет, означава подкрепа от партиите на статуквото. Ние сме изпратени в парламента от гражданите, които бяха по площадите. Ние не сме изпратени, за да подкрепяме кабинет заедно с ГЕРБ и ДПС. Това е разделителна линия, която няма да преминем”, каза още Мая Манолова.

По думите на Манолова при избори, организирани от служебен кабинет, а не от правителството на Борисов, огромна част от гласовете на „Изправи се Мутри вън!”, и „останалите демократични субекти“ няма да бъдат откраднати.

„Промените в Изборния кодекс ограничават възможностите за манипулации и дават възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват. ”, поясни лидерът на „Изправи се Мутри вън!”.

Тя настоя за гласуване по пощата и дистанционно електронно гласуване и обясни, че до сега винаги е имало таван, над който не са скачали избирателите в Турция.

„С различни оправдания не въвеждаме електронното гласуване вече 7 години. Много държави в Европа гласуват по пощата“, добави Манолова.

Лидерът на „Изправи се Мутри вън!” каза още, че партиите и политиците трябва да спрат да се занимават с получаването на папки с мандат и с връщането на папки с мандат, да спрат да се занимават с партийни интриги. „Това, от което хората имат нужда, е решаване на проблемите им. От „Изправи се Мутри вън!” сме внесли промени в Закона за личната помощ, които трябва да бъдат приети незабавно. Всеки парламентарен част трябва да бъде използван активно”, категорична бе Манолова.

„Призовавам Борисов да спре да се занимава с квалификации за един или друг политик, или нека го прави, но да свърши и това, за което е избран за министър председател. Има действия, които трябва да бъдат извършени от българското правителство. Планът за възстановяване и устойчивост  трябва да бъде внесен в европейските институции от правителството. За това ние от „Изправи се Мутри вън!” настояхме той да влезе в парламента. Ще задължим Борисов да внесе плана до 30 април, за да може тези 12 млрд. лева да влязат в българия“, коментира Манолова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ