Марешки: Не съм чел проекта за конституция и няма да го чета

Марешки: Не съм чел проекта за конституция и няма да го чета

Марешки: Не съм чел проекта за конституция и няма да го чета

Не съм чел проекта за конституция и няма да го чета, това начало на разговор, което не означава нищо. Това заяви лидерът пред bTV на „Воля" Веселин Марешки по отношение на подкрепата на неговата партия за проекта на ГЕРБ за нова Конституция.

ГЕРБ успяха да съберат 120 подписа за внасяне в деловодството на парламента проект на нова Конституция и проект на решение за свикване на Велико народно събрание, след като Марешки и още 10 депутата от неговата партия застанаха зад предложението на управляващите. Това стана, след като самият Марешки многократно казваше, че няма да подпише документа.

Той обясни, че аргументите за промяната в неговата позиция са два.

„Няколко са нещата. Целият български народ, чрез своите представители, е за нова конституция и за Велико народно събрание от 2009 г. насам. Второто е, че отново стана разделението БСП и ДПС срещу ВМРО и ГЕРБ – ние на страната на БСП и ДПС не можем да застанем.“, заяви Марешки за причините да промени мнението си относно подписването.

Лидерът на „Воля" също така отрече подкрепата му да има нещо общо със концесията на плажа "Кабакум- север 2", която на 2 септември бе дадена на  бившия депутат от „Воля" Андон Дончев за следващите 20 години.

„Човек подозира други в това, което сам прави. Аз не мога да ви заподозря, че сте взели пари, за да правите това, което правите. Аз не вземам пари, за да правя тези неща. Президентът ме подозира, че съм се подписал, заради тази концесия – това означава, че той самият е свикнал така цял живот – да урежда жена си, да урежда съветниците си, да урежда близките си хора“, коментира Марешки

„Понеже президентът Радев за нас е един провален политик, той нищо не е направил за 4 г., сега обяви, че има перфектен проект за конституция. Е, сега искаме да му дадем шанс да представи на обществото своя проект“, добави той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ