Марешки: Партийните субсидии трябва да бъдат спрени до края на мандата

Марешки: Партийните субсидии трябва да бъдат спрени до края на мандата

Марешки: Партийните субсидии трябва да бъдат спрени до края на мандата

Не може партиите да „пируват“ на фона на кризата на с коронавируса. Политическите партии трябва да се откажат от субсидиите си до края на мандата. Това заяви в ефира на bTV лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

Според него, липсата на субсидии няма да направи партиите зависими от бизнес интереси, а от техните избиратели, които могат да ги поддържат с членски внос и дарения.

По думите му, много от мерките на правителството срещу разпространението на коронавируса и неговите последствия върху обществото са добри, но други не е трябвало да бъдат приемани. Като пример той даде забраната за посещение на парковете, тъй като заради няколко „недициплинирани“ са страдали хората, които спазват дистанция.

Марешки определи мярката 60/40 като „добра“, но добави, че има някои бизнеси, които не обхваща и е можело да се помисли за разширяване на нейния обхват и за някои предприятия да бъде например 80/20. Той напомни, че е предложил създаването на „икономически щаб“, който да обсъжда конкретни мерки за бизнеса. „Положението за България ще е много тежко, ако имаме слаб туристически сезон през лятото“, смята той.

„Спадът на цените на петрола на световните борси трябва да доведе до спад и на цените на горивата на бензиностанциите у нас“, категоричен е Марешки.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ