Мария Габриел: Водещото в работата ми като еврокомисар ще бъде обединението

Мария Габриел: Водещото в работата ми като еврокомисар ще бъде обединението

Мария Габриел: Водещото в работата ми като еврокомисар ще бъде обединението

Номинацията ми за ерокомисар е израз на доверие и отговорност, водещо в работата ми ще бъде обединението. Това каза предложената за български еврокомисар Мария Габриел. Тя благодари на премиера Борисов и на цялото правителство за номинацията й.

„За мен тази номинация е израз на доверие и отговорност. Доверие най-напред в натрупания от мен досега опит и отговорност - да приложа този опит в полза на България, отговорност България силно да отстоява своя интерес в рамките на общоевропейския. така че всички заедно да продължим да допринасяме за този единен и толкова важен за нас ЕС”, обясни Мария Габриел.

„Водещо в работата ми ще бъде обединението. Преди 131 г. дедите ни са написали на сградата на НС „Съединението прави силата”. За мен днес тази фраза придобива значението на обединението гради бъдещето. Точно това ще отстоявам”, подчерта тя.

По думите й България в последните години показа авторитет, вследствие на натрупания опит и действия в ЕС, чрез правителството и премиера Борисов, предаде „Фокус”. „Това сега за нас е още едно предизвикателство България да продължи да бъде обединител за каузи. Образованието и опитът ми са именно това - низ от доведени успешно до край каузи – каузата за защита на земеделските производители, каузата ми за защита правата на жените и тук заедно със министър Екатерина Захариева сме допринесли за това България да подпише Истанбулската конвенция, работата ми в областта на миграцията и Средиземноморието, и като съхранител на европейските ценности”, посочи още Мария Габриел.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ