Марияна Николова: Не участвам в листи, отговарям само за организацията на вота

Марияна Николова: Не участвам в листи, отговарям само за организацията на вота

Марияна Николова: Не участвам в листи, отговарям само за организацията на вота

Малко повече от месец остава до изборите за новия парламент. Този път обаче за тяхната организация няма да отговаря вицепремиерът Томислав Дончев, а колегата му Марияна Николова. 

"Най-важното за мен е да направим вот, който да е честен и да осигури спокойствие на гражданите и те свободно да изразят своята воля без никакъв риск по отношение на живота и здравето им", каза в ефира на bTV вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. 

Тя поясни, че не участва в никакви листи, а единствено отговаря за организацията на вота. В тази връзка обясни, че отговорността на здравните власти е по отношение на контрола и здравния протокол, който беше определен от Министерството на здравеопазването. 

"Тези избори са сложни, защото се намираме в безпрецедентна обстановка в условията на пандемия. Най-важното е да запазим живота и здравето на хората. Много важно е противоепидемичните правила да се спазват точно и стриктно, така както са описани в протокола. Правим допълнителни обсъждания по отношение на това как ще се групира при организираните мероприятия, докато започне активната политическа кампания", заяви Николова. 

Вицепремиерът беше категорична, че ще бъде безкомпромисна по отношение на контрола, за да няма риск за здравето на хората. Ще бъдат осигурени дезинфектанти и всякакви предпазни средства. Ще бъдат осигурени всички предпазни средства на всички участници в изборите, а класните стаи, където ще се осъществява гласуването, ще трябва да се проветряват за 5-10 минути на всеки час. Тя отхвърли възможността да се стигне до хаос при броенето и попълването на гласовете от стандартните бюлетини и тези от машинното гласуване. 

Относно туризма у нас по време на пандемия, Марияна Николова обясни, че ще имаме добър зимен сезон, въпреки че не е силен предвид кризата.
"Имаме резервации, особено уикенд пакетите. Резервациите обикновено са от нашите сънародници, но идват и от съседните балкански страни", каза министърът на туризма. По отношение на летния сезон тя заяви, че отново ще се разчита на туристите от Израел и Русия. Приоритетни пазари са още Германия и Великобритания. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ