Мая Манолова и "Отровното трио" подадоха документи в ЦИК

Мая Манолова и Отровното трио подадоха документи в ЦИК

Мая Манолова и "Отровното трио" подадоха документи в ЦИК

Гражданското сдружение "Изправи се.БГ" и "Отровното трио" подадоха документи в Централната избирателна комисия за участие в предстоящия парламентарен вот. Двете формации ще се явят в коалиция "Изправи се! Мутри вън!", ако ЦИК одобри подадените документи. 5507-те подписа за регистриране на обединението за участие в изборите бяха внесени от Мая Манолова, Николай Хаджигенов, Татяна Дончева, Димитър Делчев и други. 

Коалицията се включва в изборите с регистрацията на три партии - това са Движение "България на гражданите", Движение 21 и Единната народна партия.

По думите на Мая Манолова, основната им цел е демонтаж на сегашния модел на управление. Сред приоритетите на обединението са обикновените хора и техните доходи, както и съдебната реформа.

Обединението все още не е готово с водачите на листи. "Трябва да направим сложна конфигурация, за да запазим съотношението между граждани и партии и искаме да подберем възможно найдобрите кандидатури", каза Хаджигенов. 

"Чисто юридически актовете на ЦИК подлежат на обжалване пред ВАС", заяви Татяна Дончева. Тя обясни, че това ще бъде направено веднага, ако бъде отказана регистрация на обединението. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ