Медиите в САЩ пуснаха шокиращ доклад за връзките на Тръмп с Русия

Медиите в САЩ пуснаха шокиращ доклад за връзките на Тръмп с Русия

Медиите в САЩ пуснаха шокиращ доклад за връзките на Тръмп с Русия

Русия разполага с компрометираща информация за живота и бизнеса на Доналд Тръмп според документ, оповестен от Си Ен Ен ден преди първата пресконференция на милиардера след избирането му за президент.

Документът от 35 страници е бил предаден на Доналд Тръмп от шефовете на разузнаването в петък на среща за ролята на Русия в опитите за дестабилизиране на изборния процес в САЩ, отбелязва телевизията.

Няколко американски медии публикуваха копия на текста, който от известно време циркулирал из медиите, но заради съмнителната достоверност досега не публикували, съобщава Франс прес.  

Документът обединява няколко кратки доклада, направени между 20 юни и 20 октомври, и разкрива продължителните контакти между екипа на Тръмп и Москва и сексуални издънки на милиардера по време на пътуванията му в Русия – издънки, от които руските служби са запазили следи и които могат да използват за натиск върху него.

Информацията е била съобщена от бивш служител на британското контраразузнаване MИ-6, нает от опоненти на Тръмп, за да събере данни срещу него според Си Ен Ен.

„Гардиън“ отбелязва, че сенаторът републиканец Джон Маккейн е предал документа на шефа на ФБР Джеймс Коми през декември.

Според американското разузнаване документът доказва, че Русия е искала да получи информация за двамата кандидати, но е избрала да разкрие само тази за бившия държавен секретар.

Слуховете, че руснаците разполагат с информация за Тръмп се носят отпреди изборите в САЩ.

В петък новоизбраният президент призна за хакерските атаки срещу Демократическата партия, но не подкрепи тезата за руска намеса в негова полза на изборите. Тръмп обеща да стопли отношенията с Владимир Путин и похвали неговата „интелигентност“.

Президентът Барак Обама е бил информиран в четвъртък за развитието на този сюжет. Белият дом не направи никакъв коментар.

От своя страна Тръмп коментира, че публикуваната от медиите информация е фалшива и е „тотален лов на политически вещици“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ