Медведев с нови закани: Русия ще постави всички врагове на мястото им!

Медведев с нови закани: Русия ще постави всички врагове на мястото им!

Медведев с нови закани: Русия ще постави всички врагове на мястото им!

Русия има „достатъчно сила да постави всички нагли врагове на мястото им. Ще продължим да се борим за световния ред, който устройва Руската федерация и нашите граждани. В който няма място за омразни нацисти, исторически лъжи и геноцид“. Това написа в нова порция закани и обвинения заместник-председателят на Съвета по безопасност на Русия, Дмитрий Медведев, в своя Telegram канал.

„Отвратителна, престъпна и неморална е линията на поведение на държавите от западния свят спрямо Русия през последните години. И това въпреки факта, че искрено се стремихме към добри отношения с тях. Заедно победихме фашизма през 20-и век и се споразумяхме за универсални правила за сигурност и сътрудничество“, каза Медведев в първата си публикация в Telegram, където вчера си направи официален профил, защото платформата станала „по-търсена от добре познатите социални медии, които се компрометираха“.

„Историята убедително доказа своята цикличност през 21-ви век. Почвата за тази „яростна омраза“ на Русия беше заложена от САЩ и техните сателити през всичките 30 години от съществуването на новата руска държава“, коментира още бившият руски президент.

Според него Русия се е превърнала в силна държава, „способна да защитава интересите си“, и този факт не се харесва на Запада, в който има „яростна русофобия“. „Все пак страната ни трябва да бъде забутана в ъгъла, поставена на колене и превъзпитана по образците на англосаксонския свят. Да е слаба и напълно покорена. Още по-добре – разкъсана на части“, допълни той. Това обаче „няма да проработи“, защото Русия е силна. „Моралната сила и историческата истина, както и преди, са на наша страна“, завършва Медведев в изявлението си.

Подобна теза вчера прокламира и руският президент Владимир Путин, който каза, че Западът „няма да успее“ в опита си да разчлени Русия и да постигне глобално господство. По думите му държавите се опитват да окажат натиск, „да ни превърнат в слаба зависима държава“.

Според него „моралната сила и историческата истина са на страната на Русия“. Медведев обвинява също, че Западът дълго време е криел омразата си към руската страна зад „лицемерни белозъби усмивки“, но в крайна сметка яростната русофобия буквално „избухна“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ